شهردار مشهد مقدس خبر داد: بهره‌برداری از ایستگاه بسیج خط۳ مترو مشهد در دهه فجر ۱۴۰۴ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد: نسخه مازوت کم‌گوگرد برای کاهش آلایندگی صنایع و نیروگاه‌ها + فیلم اضافه‌شدن ۳۰۰ اتوبوس جدید به ناوگان حمل‌ونقل عمومی مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) انصاری: نظام ویژه استاندارد خراسان رضوی تدوین می‌شود | اعطای «نشان ملی زائر» از سال ۱۴۰۵ رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: بهبود ترافیک و توسعه حمل‌ونقل، اولویت شورای ششم است شهردار مشهدمقدس: تقاطع انقلاب اسلامی گره‌گشای ترافیک مناطق جنوبی و مرکزی شهر است + فیلم تکمیل ۱۱ بخش از ۱۲ پروژه ساماندهی تقاطع انقلاب اسلامی مشهد مشهد در وضعیت قرمز آلودگی | امروز نفس‌کشیدن سخت شد! (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) مسیر دسترسی بولوار امام‌خمینی(ره) به میدان حافظ در تقاطع غیرهم‌سطح انقلاب اسلامی مشهد بازگشایی شد پایان انتظار و نفس تازه در بولوار شهید فخرایی مشهد | ۵ سال خاک و تاریکی به آسفالت و روشنایی رسید ضرورت تأمین منافع مردم مشهد در طرح بلندمرتبه‌سازی شهر بازگشایی مسیر دسترسی بولوار امام خمینی (ره) به میدان حافظ درتقاطع غیرهم‌سطح انقلاب مشهد پیشرفت ۷۰ درصدی فاز اول بوستان جهانشهر مشهد بازرسان، دیده‌بانان امین خدمت و سلامت اداری کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، برند علمی مشهد در تعامل میان دانشگاه و مدیریت شهری حادثه، مستأجر ساختمان‌های ناایمن شهر | گزارش آخرین وضعیت ۶۵۰ ساختمان ناایمن در بافت شهری مشهد بودجه حفظ و مرمت آثار تاریخی خراسان رضوی کمتر از نیازها | مرمت می کنیم اما به اندازه اعتبار یادمان «رستم و رخش» مشهد به دلیل اجرای پروژه چپ‌گرد شاهنامه جمع شد | نصب مجدد مجسمه پس از اتمام پروژه آلودگی شدید هوای مشهد طی روزهای آینده هم ادامه دارد | هوای امروز شهر، ناسالم برای همه شهروندان (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) ضرورت توسعه فضا‌های شهری ویژه بانوان در مشهد مقدس
سرخط خبرها

برگزاری مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور|شور حسینی در خیابان‌های مشهد الرضا (ع)

  • کد خبر: ۱۲۰۳۳۴
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۳
برگزاری مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور|شور حسینی در خیابان‌های مشهد الرضا (ع)
 مراسم تاسوعای حسینی همزمان در سراسر کشور در حال برگزاری است.

به گزارش شهرآرانیوز،امروز روز نهم محرم است و در عزای فرزند حضرت فاطمه زهرا سلام الله علی‌ها همه سیاهپوش شده و به عزاداری می‌پردازند.

به همین مناسبت مراسم سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی توسط نهاد نمایندگی رهبر انقلاب در دانشگاه تهران، در محل مصلی نماز جمعه این دانشگاه برگزار می‌شود. این مراسم در روز‌های یکشنبه و دوشنبه (۱۶ و ۱۷ مرداد) با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان و مداحی حاج سعید حدادیان از ساعت ۱۰ صبح آغاز می‌شود.

امروز در تاسوعا حسینی دل‌ها به عشق قمر بنی هاشم می‌تپد. عزادارن حسینی در خراسان رضوی نیز در این روز منتسب به علمدار کربلا به یاد رشادت‌ها و مصائب حضرت عباس (ع) بر سرو سینه می‌زنند و با تاسی بر وفاداری و شجاعت و دلاورمردی این سمبل فداکاری و از خودگذشتگی پرچم‌های عشق و وفاداری به ولایت را به اهتزاز درمی آورند.

نجوای «عمو عباس علمت کو؟ » و « امشبی را شه دین در حرمش مهمان است ظهر فردا بدنش زیر سم اسبان است» امروز در فضای مراسم عزاداری و نوحه خوانی پیچیده است.

زائران و مجاوران ثامن الحجج (ع) در حالی که داغدار ابا عبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش هستند با حضور در حرم مطهر رضوی و برای تشفی خاطر اندوهگینشان، غم دل خود را با آن حضرت واگویه می‌کنند.

محور برگزاری مراسم عزاداری در مشهد بارگاه منور رضوی و حرم مطهر امام رضا (ع) است و به گفته شاعر "می‌شود حالا دل من عازم باب الجواد/ اجر و مزد نوکری را پس کجا باید گرفت/ در جوار مرقدش هرگز به کم قانع مشو/، چونکه از مشهد برات کربلا باید گرفت".

عزاداران تاسوعای حسینی در مشهد پس از سوگواری در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر با حضور در رواق امام خمینی (ره)، به سخنرانی و مقتل خوانی نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گوش فرا می‌دهند.

رییس شورای هیات‌های مذهبی مشهد در این خصوص گفت: بر اساس اطلاعات منتشره اکنون پنج هزار هیات مذهبی در استان خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ هیات مربوط به مشهد است. در دهه نخست ماه محرم برای برپایی ۵۵۰ ایستگاه صلواتی و ۱۸۰ مجلس عزاداری در فضا‌های باز نقاط مختلف شهر مشهد مجوز صادر شده است.
علی قارونی افزود: همچنین برای دسته روی روز‌های تاسوعا و عاشورا در مشهد، دستکم برای ۵۰۰ هیات عزاداری مجوز صادر شده است. محل استقرار موکبها، خیابان‌های اصلی شهر مشهد و محل دسته‌روی روز تاسوعا و عاشورا نیز خیابان‌های منتهی به حرم مطهر است.

به گفته کارشناسان مذهبی، آنچه مسلم است آن است که عزاداری و گریه بر مصیبت‌های سیدالشهدا (ع) تنها هدف برگزاری مراسم ماه محرم نیست، بلکه این عزاداری ها، اهداف بزرگی دارد که از جمله می‌توان به بصیرت افزایی، تقویت روحیه استکبارستیزی، معرفی اهل بیت معصوم (ع) به عنوان الگوی مسلمانان، وحدت میان امت مسلمان، کسب معنویت و تعلیم معارف دینی و معرفی اسلام حقیقی به جهانیان برشمرد.

اسناد تاریخی در سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از قدمت دستکم ۴۰۰ ساله عزاداری‌ها در مشهد حکایت دارد، چنانکه مسوول بخش ارزشیابی و پیش آرشیو اسناد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۲ هزار سند از دوره صفویه تا پایان دوره قاجار در این مجموعه وجود دارد که به عزاداری‌ها در ماه محرم در حرم مطهر امام رضا (ع) اشاره دارند.

زهرا فاطمی مقدم افزود: قدیمی‌ترین سند در مورد عاشورا از میان این اسناد متعلق به سال ۱۰۱۱ هجری قمری در دوره صفویه است که ۴۳۳ سال قدمت دارد. در این سند به تعطیلی حمام آغچه از موقوفات آستان قدس رضوی و تعطیلی دکان‌ها، مکتب‌خانه حرم و سایر فعالیت‌های جاری و عادی در روز عاشورا اشاره شده است.

مشهد الرضا (ع) محور عزاداران در تاسوعای حسینی

امشب آیین ویژه شب عاشورا در حرم مطهر رضوی پس از نماز مغرب و عشاء آغاز خواهد شد و رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر، میزبان عزاداران حسینی خواهد بود.

در این مراسم آیت الله محسن کازرونی و سید احمد حسینی خراسانی به ایراد سخنرانی می‌پردازند. در شب عاشورای حسینی، همچون سال‌های گذشته مراسم آیینی خطبه‌خوانی نیز با حضور خادمان و زائران آستان حضرت رضا (ع) در صحن پیامبر اعظم (ص) برگزار می‌شود.
تولیت آستان قدس رضوی سخنران این محفل خواهد بود. قرائت خطبه شب عاشورا و مرثیه‌خوانی ذاکران اهل بیت (ع) از دیگر برنامه‌های امشب است.

برگزاری عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور

 
 
 
 مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر رضوی
 
برگزاری مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در سراسر کشور
 
 
عزاداری تاسوعای حسینی در خیابان های منتهی به حرم مطهر رضوی
 
 
شور حسینی در خیابان های مشهد الرضا موج می زند
 
 
 
 برگزاری نماز ظهر تاسوعا در عرصه میدان شهدا مشهد
 
حال‌وهوای حرم مطهر رضوی در تاسوعای حسینی
حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر حرم مطهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->